Austrija

Kampanja MIVA Austrije za pomoć globalnom jugu u pandemiji


Misijska vozila Austrija (MIVA – Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft) pokrenula su kampanju prikupljanja sredstava za nabavu vozila u misijama juga koja su u pandemiji koronavirusa žurno potrebne pomoći.

Ravnateljica MIVA Austrija Christine Parzer, kako javlja Kathpress, a prenosi IKA, na predstavljanju kampanje u četvrtak 28. svibnja izjavila je da su im neophodno potrebna vozila s medicinskom opremom. Pomoću donacija MIVA će nabaviti ne samo vozila hitne pomoći nego i ona za prijevoz životno potrebnih lijekova i namirnica, kao i zdravstveno osoblje za najudaljenija područja Perua i Ekvadora.

„Vozila su potrebna i liječnicima, njegovateljima i svećenicima koji u doba pandemije moraju biti mobilni kako bi mogli obavljati svoju službu. Za razliku od prilika u Austriji, mobilnost u zemljama juga – gdje su sela udaljena stotinama kilometara, a ceste u lošem stanju – predstavlja veliku vrijednost“, istaknula je ravnateljica Parzer te kao primjer navela pomoć Misijskih vozila u podjeli hrane u ekvadorskoj provinciji Guayas teško pogođenoj koronavirusom.

Također, MIVA Austrija djeluje i u Africi gdje primjerice pomaže radijske postaje u Tanzaniji i Ugandi koje osiguravaju neophodne informacije o pandemiji u najudaljenijim mjestima.

Spomenimo kako je temelje Missions-Verkehrs-Arbeitsgemeinschaft – Misijskih vozila, 22. ožujka 1927. u Kölnu postavio je o. Paul Schulte. Naime, njegov najbolji prijatelj o. Otto Fuhrmann bio je misionar u Namibiji koji je umro na putu do bolnice koji je trajao tjedan dana. Danas ova akcija ima dugu tradiciju u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Južnoj Koreji, Australiji, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

J.P., KT