Ljubunci

Ljubav na djelu kroz volonterizam i misije


Kako je tekuća godina na razini BK BiH proglašena misijskom, a u cijelom svijetu mjesec listopad Izvanrednim misijskim mjesecom, s. Marinela Zeko u dogovoru s prozorskim župnikom preč. Markom Tomićem, odlučila je nešto konkretno uraditi za misije.

Dogovoreno je da će se praviti domaći pekmez od šljiva i druge slastice koje će biti ponuđene kupcima te će se na taj način pomoći misijsku postaju na Haitiju koju su 24. rujna pogodile velike poplave sa smrtnim posljedicama i velikim materijalnim štetama, gdje djeluju sestre Služavke Maloga Isusa među kojima je i s. Ana Uložnik iz ramskog kraja.

Pripreme, spravljanje i kuhanje pekmeza od šljiva upriličeno je u subotu, 28. rujna na imanju Mlin Ane i Slavka Jurić u Ljubuncima koji su rado ustupili prostor i drugo potrebno za realiziranje projekta.

U pripravi su, predvođeni s. Marinelom, sudjelovali učenici Socijalno-karitativne sekcije OŠ Marko Marulić te župljani, koji su uz pjesmu i smijeh vrijedno radili od jutarnjih sati pa sve do večeri.

Ovu hvalevrijednu volontersku akciju koja ima za cilj u mladima razvijati osjećaj i blizinu za druge, te konkretnije pokazati ljubav na djelu, kroz projekt Škola volonterizma u suradnji s  Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije podržava Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., te župni ured Prozor i OŠ Marko Marulić

Planirana misijska izložba bit će upriličena 6. listopada ispred crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru. Osim domaćih slastica naći će se i drugih stvari u ponudi, te ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da na ovaj način pomognu misije i obodre rad onih koji su ovo pripremili.

KT