Mostar

Misionarka iz Uzdola posjetila Vladu HNŽ


Sestra Vedrana Ljubić, rodom iz Uzdola, a koja dugi niz godina djeluje kao misionarka, posjetila je Vladu Hercegovačko-neretvanske županije gdje je najavljena pomoći projektima koje sestre provode u Africi.

Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se danas sa s. Vedranom Ljubić, rodom iz Uzdola, koja dugi niz godina djeluje kao misionarka.

Tijekom susreta, s. Vedrana pojasnila je kako, kao članica redovničke zajednice sestara Kćeri Božje ljubavi, više od dvadeset godina boravi u afričkoj državi Ugandi. Govoreći o radu Zajednice, poglavito je istaknula napore koje čine na području obrazovanja djece i mladih, dodavši kako su za takve i slične aktivnosti potrebna značajna financijska sredstva.

Predstojnik Čerkez je, osobno i u ime dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade pozdravio sestru Vedranu i s. Paskaziu Bushemere, čestitavši im na svim dobrim djelima koja čine. Naglasio je, također, kako postoji spremnost Vlade i predsjednika Hercega da se, sukladno mogućnostima, uključe u potporu projektima koje Zajednica provodi u Ugandi, prenosi portal rama-prozor.info.

KT