Brazil

Prvo crkveno zvono u Vili Principal


P. Milan Knezović, verbit koji je od 2011. misionar u Brazilu, javio se nedavno s novostima u njegovoj župi.

„Velika mi je čast podijeliti s vama radost naše zajednice Gospe Fatimske. Kapela Gospe Fatimske jedna je od 30 crkava koje sačinjavaju našu župu Sv. Sebastijana koja iduće godine slavi 180 godina od gradnje prve župne crkve i 90 godina prisutnosti nas misionara verbita“, naveo je p. Milan.

Sadašnja crkva izgrađena je prije 40 godina. „Budući da je bila veoma trošna, tijekom 2018. renovirali smo ju, pa smo, uz kompletnu promjenu krova, stavili i novi pod, stavili polukružne prozore, obnovili sakristiju i kapelu s Presvetim. Sagradili smo i mali zvonik i sa strane špilju, kamo ćemo staviti kip Gospe Fatimske. Donacijom Papinskih misijskih djela iz Republike Hrvatske stavili smo i zvono na novosagrađenom zvoniku. Na drugu nedjelju adventa, prvi put u 40 godina, prvo crkveno zvono zazvonilo je u zaseoku Vili Principal, najzabačenijoj filijalnoj zajednici naše župe“, kazao je misionar koji se u svojem radu osobito posvetio mladima, a misijski doprinosi i na svaki drugi način te je zahvalan svakomu tko je narodu među kojim djeluje molitvena i materijalna potpora.

„Vaše molitve i ljubav prema misijama, ljubav prema braći i sestrama koji se nalaze na marginama ljudskog srca i društva znak su prisutnosti Kristove sebedarne ljubavi među nama. Veliko vam hvala na svim molitvama i na svakom dobročinstvu upućenim nama misionarima“, istaknuo je p. Milan.

KT / misije.hr