Niger

Šest mjeseci od otmice o. Maccallija


Misionar o. Pierluigi Maccalli, član Družbe Misionari Afrike, otet je prije šest mjeseci u Nigeru, a još o njemu nema nikakvih vijesti. No, njegova subraća ne gube nadu.

„Za nas je to vječnost. Oteli su ga stranci i odveli ga daleko jedne noći u rujnu. Nisu mogli ni pojmiti težinu onog što su učinili“, kazao je Fidesu fr. Mauro Armanino, subrat otetog svećenika.

Podsjetimo, fr. Maccalli, odmila među vjernicima i subraćom zvan fr. Gigi, došao je u Afriku iz talijanske Biskupije Crema. Nekoliko je godina misijski služio u Obali Bjelokosti, a potom u Nigeru, u župi Bomoanga u sklopu Biskupije Niamey. U svojem je djelovanju spajao evangelizaciju i pomoć ljudima kroz škole, ambulante i obuku mladih poljoprivrednika. Otet je iz svoje misije u noći između 17. i 18. rujna 2018. i otada mu se gubi trag.

 „Šest mjeseci praznine koja probija stvarnost koja probija naš život dana. Zapravo, mi smo zatvorenici glumeći da smo slobodni kretati se, govoriti, djelovati… Mi ne shvaćamo da smo bili ponekad taoci strahova i licemjerja. Maccalli je jedini slobodan među nama. On je svjedok ludila i laži nasilja koje se preselilo s Golgote u Sahel“, kazao je fr. Mauro podsjetivši na otmicu svojeg subrata.

KT