Sućut nacionalnog ravnatelja PMD-a BiH povodom smrti misionara Kutleše


Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić izrazio je sućut provincijalu Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenku Šteki povodom smrti fra Ante Kutleše, dugogodišnjeg misionara u DR-u Kongu.

Sućut mons. Tunjića prenosimo u cjelosti.

Mnogopoštovani oče provincijale fra Miljenko,

U četvrtak (16. 4. 2020.) zvao sam fra Stanka Ćosića, tajnika Vaše Provincije i zanimao se za zdravstveno stanje fra Ante Kutleše, bivšeg misionara u DR-u Kongo. Rekao mi je da je na respiratoru ali da je stabilan. Ponadao sam se da će se izvući iz ove nepoznate i opasne bolesti ali očito njegovo izmučeno tijelo od posljedica misionarskog života i nakupljenih bolesti nije izdržalo napad ovog razarajućeg virusa.

Dugogodišnji misionarski rad i druge službe koje je obnašao daju nam za pravo vjerovati da je već u društvu s uskrslim Gospodinom u kojeg je tako snažno vjerovao, kojeg je s istim žarom propovijedao drugima i koji ga je u uskrsnoj osmini pozvao k sebi.

U ime Misijske središnjice u BiH želim mu zahvaliti za višedesetljetni misijski rad u DR-u Kongo. Njegovo misijsko djelovanje je najsigurnija viza za nebesku domovinu. Molit ćemo za njegovu plemenitu dušu ali i da on sada zagovara kod Oca nebeskog misijsko djelovanje Crkve.

Uz zahvale i molitve izričem i vjerničku sućut Vama osobno, Vašoj Provinciji, redovničkoj zajednici u Međugorju te obitelji, prijateljima i poznanicima.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru Božjem. Amen.

Mons. Luka Tunjić,
Nacionalni ravnatelj PMD u BiH

J.P., KT