Bukurešt

U Rumunjskoj se rađa Djelo Sv. Djetinjstva


Povijesni događaj za Papinsko misijsko Djelo Sv. Djetinjstva bit će 18. svibnja kada će se grupa rumunjske djece pridružiti ovom Društvu.

Dan proslave s inauguracijom Djela Sv. Djetinjstva u Rumunjskoj započet će svetom misu u katedrali Sv. Josipa u Bukureštu, a predslavit će ju nadbiskup mons. Ioan Robu. Tijekom misnoga slavlja djeca će pristupiti ovom misijskom Društvu.

Događaju će nazoćiti s. Roberta Tremarelli, generalna tajnica Djela Sv. Djetinjstva.

Tema izabrana za ovu prigodu je Kršteni i poslani. Mali misionari u svijetu, nadahnuta izvanrednim misijskim mjesecom listopadom 2019.

Prema informacijama koje je dobila Agenzia Fides djeca će primiti članske iskaznice koje će potvrditi njihovu posvećenost malim misionarima, kalendar s molitvenim nakanama i prijedlozima dobrotvornih djeca za svaki tjedan u godini, narukvicu sa slikom Svetog Oca i osnivača Društva, mons. Charlesa de Forbin-Jansona te misionarski križ.

Također će sva djeca koja budu nazočna na misi dobiti mali vodič koji sadrži informacije o Djelu Sv. Djetinjstva i zastavu, koje mogu čuvati kao uspomenu na ovaj poseban dan.

Tom će prigodom biti predstavljena i himna Kršteni i poslani. Nakon mise održat će se umjetnički događaj koji će pripremiti djeca različitih župa u Bukureštu, a na kraju i okrjepa za sve.

Misijsko Djelo Sv. Djetinjstva jedno je od četiri papinska misijska društva, koje je u Francuskoj prije 176 godina, 19. svibnja 1843., osnovao mons. Charles de Forbin-Janson kako bi pomogao djeci Kine kroz molitvu i materijalnu pomoć francuske djece. Moto Djeca pomažu djeci sažima nakanu utemeljitelja i njegovu karizmu, sada rasprostranjenu diljem svijeta: stvaranje misijskog mentaliteta kod djece.

KT