"International Christian Concern" - organizacija koja pomaže kršćane


ICC djeluje u "najmračnijim krajevima svijeta", gdje kršćanstvo mrze u teoriji i u praksi. U mnogim zemljama gdje progone kršćane članovi "podzemne Crkve" djelujukao okosnica kršćanske zajednice, marljivo služeći njihovim članovima, kako duhovno tako i materijalno, a ICC ih povezuje i usmjerava...

Kršćani se u mnogim dijelovima Azije i Afrike suočavaju s bezbroj prepreka, uključujući nasilje, siromaštvo, diskriminaciju i uznemiravanje, što ih prisiljava da djeluju u tajnosti. To nije primjer samo u Kini i Indiji, može se reći kako su kršćani ugroženi od Turske do Sjeverne Koreje te od Libije do Južnoafričke Republike.

Putem ICC-ovog fonda za "podzemne Crkve" pomaže se hrabrim muškarcima i ženama da istraju na svom putu slijeđenja Krista. Osim humanitarne pomoći ugroženi dobivaju pravne savjete, edukaciju i druge usluge.

Život članova "podzemnih crkava" daleko je od lakog, posebice na Indijskom potkontinentu

 U toj mnogoljudnoj zemlji napori vjernika da žive evanđelje sa svojim hinduskim susjedima često nailazili na žestoke odgovore. Poznato je da su u toj mnogoljudnoj zemlji seoski kršćani često na meti hinduističkih radikala. Oni su podložni progonu samo zato što nisu svjesni svojih prava ili osnovnog pravnog postupka. Stoga je ICC razvio konkretnu obuku za reagiranje na progon u smislu pravne perspektive.

Ova obuka već se pokazala učinkovitom za one kršćane koji su uhićeni i pušteni na slobodu. ICC je nedavno u Indiji bio domaćin dva treninga, s oko 100 nazočnih kršćana. U roku od jednog tjedna pripravnik je mogao iskoristiti pravne vještine koje je stekao reagirajući na incident progona, pa je kao posljedica toga žrtva puštena u roku od 24 sata.

"Vrijeme koje smo ovdje proveli u obuci je neprocjenjivo. Jasne smjernice kako podnijeti prvo informativno izvješće i gdje prijaviti progon itd. su nam od velike pomoći", rekao je neimenovani kršćanin.

KT