Šri Lanka

Kard. Ranjith zahtijeva istinu o uskršnjim bombaškim napadima


Nadbiskup Colomba u Šri Lanki kard. Malcolm Ranjith u svom posebnom programu za žrtve uskršnjeg napada kojeg je predstavio 18. veljače u Colombu, naznačio je kako narod Šri Lanke ima pravo znati istinu o terorističkom napadu.

U utorak 18. veljače nadbiskup Colomba kard. Malcolm Ranjith predstavio je posebni program za žrtve uskršnjeg napada. „Narod ove zemlje ima pravo znati istinu o uskršnjem napadu. Nadamo se da će naše političke vođe raditi na ispunjenju te obveze“, kazao je kardinal u Colombu, piše ucanews.com.

„Teško nam je reći što se dogodilo na temelju izvještaja bivših vladinih povjerenstava. Vjerujemo da su možda radili na zataškavanju onoga što se dogodilo. Zadovoljni smo novom predsjedničkom komisijom. Pokušavaju objasniti svaki aspekt problema“, naznačio je kardinal govoreći o napadu kada je skupina od devet bombaša samoubojica, priklonjena lokalnoj islamističkoj ekstremističkoj skupini National Thowheed Jamath, na Uskrs 21. travnja 2019., napala tri crkve i tri luksuzna hotela ubivši oko 300 osoba, uključujući 40 stranaca, dok je ranjenih bilo najmanje 500.

KT