Napad na svečanu božićnu povorku u Americi


U Waukeshi, gradu i sjedištu okruga Waukesha County, u državi Wisconsin, koja se nalazi na sjeveru središnjeg pojasa SAD-a uz granicu s Kanadom u popodnevnim satima u nedjelju, 21. studenoga, dogodio se napad vozilom na božićnu povorku.

Foto: Snimka zaslona

Foto: Snimka zaslona

Prema informacijama koje su dale lokalne vlasti pet je osoba preminulo, a više od 40 ozlijeđeno, a među njima je i jedan svećenik te 12 djece iz katoličke škole. Nažalost, broj preminulih i povrijeđenih se može povećati budući da su ranjene njihovi prijatelji, kao i ambulantna kola, konstantno dovlačili u bolnicu.

Kako su javili iz policijske uprave osumnjičenik je u pritvoru, a za sada nema informacija je li riječ o terorističkom napadu.

U kratkoj izjavi direktorice za komunikacije Nadbiskupije Milwaukee Sandre Peterson potiče se vjernike na molitvu za ozlijeđene i ubijene. "Među ozlijeđenima je i jedan naš katolički svećenik, kao i više župljana te đaka iz katoličke škole. Molimo vas da nam se pridružite u molitvi za sve koji su doživjeli ovu tragediju, njihove obitelji i one koji su traumatizirani svjedočenjem užasne scene", stoji u dopisu iz Nadbiskupije.

Waukesha je grad s oko 70 000 žitelja od kojih se trećina izjašnjava katolicima što je najveća religijska skupina u tom okrugu.

KT