Njemačka: Prošle godine gotovo 100 ciljanih napada na kršćane


Prošle je godine u Njemačkoj počinjeno gotovo 100 ciljanih napada na kršćane, među kojima su jedno ubojstvo, devet slučajeva ozljeđivanja i jedan palež, piše „Funke Mediengruppe".

Njemačke novine Funke Mediengruppe donose ove podatke pozivajući se na brojke koje je objavio Savezni kriminalistički policijski ured, prenosi Radio Vatikan. U četvrtini slučajeva riječ je o napadima na crkve ili kršćanske simbole.

U najmanje 14 slučajeva „protukršćanska“ su djela počinili, piše list, tražitelji azila i izbjeglice. Spomenuto se ubojstvo dogodilo u travnju 2017. u bavarskom gradu Prien am Chiemsee kad je afganistanski tražitelj azila ubio svoju sunarodnjakinju koja je prije nekoliko godina prešla na kršćanstvo. Ubio ju je pred očima njene djece, a razbjesnili su ga, po riječima dužnosnika, pozivi da se i on preobrati.

Nakon povećanog broja napada na kršćane, njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere (CDU) je u ljeto 2016. naložio da se od 2017. sustavno bilježe protukršćanski zločini, a ove su godine objavljeni prvi rezultati. Prema podacima organizacije Open Doors, u 2016. zabilježena su 734 slučaja vjerski motiviranog nasilja nad kršćanskim izbjeglicama u njemačkim prihvatilištima za tražitelje azila, prenosi IKA.

KT