Svećenik u Meksiku hospitaliziran nakon otmice i ranjavanja


Meksički svećenik koji je otet hospitaliziran je i u teškom stanju s četiri rane od metaka, nakon što je pronađen oslobođen na autoputu.

Svećenik je pronađen pored autoputa Mexico - Puebla

Svećenik je pronađen pored autoputa Mexico - Puebla

Vlč. Roly Candelario Piña Camacho, svećenik piarist pronađen je 6. siječnja ranjen pored autoputa México – Puebla, obznanjeno je iz biskupije Tlaxcala, prenosi CNA.

Lokalni mediji nisu precizirali kada je svećenik otet, ali su naveli kako su članovi njegove obitelji platili određenu otkupninu koju su zahtijevali otmičari. On je pretrpio četiri rane od metaka te je prebačen u mjesnu bolnicu, gdje mu je Nacionalna garda ponudila zaštitu od mogućega budućeg nasilja.

Iz biskupije Tlaxcala naveli su da je svećenik “u ozbiljnom stanju”.

“Biskupija Tlaxcala izražava svoju solidarnost i duhovnu blizinu vlč. Rolyu, zajednici piarista i njegovoj obitelji. Molimo za okončanje nasilja i da ljudski život bude poštovan“, stoji u izjavi.

Meksički su biskupi pozvali na molitvu za svećenikov oporavak.

„Ujedinjeni smo u molitvi za brzi oporavak vlč. Rolya Candelaria i duboko osuđujemo nasilje koje se događa u zemlji”, istaknuto je na facebook stranici Meksičke biskupske konferencije.

Podsjetimo, prema informacijama tamošnjeg Katoličkog multimedijalnog centra, više od dvadeset svećenika ubijeno je u Meksiku tijekom posljednjega desetljeća.

KT