Treći val "koronavirusa" ponovno zatvorio crkve na Šri Lanki


U crkvama širom Šri Lanke obustavljena su misna slavlja, vjenčanja te vjeronauk zbog trećeg vala "koronavirusa" koji je zahvatio zemlju. Katolički svećenici pozvali su obitelji, a posebice djecu i mlade, da mole krunicu, između ostalog, za sve ljude te zemlje.

Nažalost, kritična situacija u Indiji natjerala je mnoge da se vrate u Šri Lanku što je pogoršalo situaciju u toj otočnoj državi. Vlada Šri Lanke poboljšala je zdravstveni sektor kako bi najbolje mogla kontrolirati treći val. Međutim, dr. Upul Dissanayake iz Nacionalne bolnice Colombo rekao je da nove inačice "koronavirusa" mogu ubiti do tada potpuno zdravu osobu.

Upul Rohana, član Udruženja inspektora javnog zdravstva, rekao je da su bolnice preplavljene te dodao da pacijenti umiru u svojim domovima zbog nedostatka hitnih medicinskih službenika koji bi ih odveli u bolnice. Opskrba kisikom je opasno niska, što uzrokuje više smrtnih slučajeva.

Prema UCA Newsu, broj zaraženih je na Šri Lanki porasli su na 111.705,  a samo tijekom jednog dana svibnja imali su 1 843 nova slučaja što je bio veliki skok.

Zdravstveni službenici krive vladu Šri Lanke što je dopustila proslavu Tamilske nove godine na velikim skupovima sredinom travnja.

Ž.I., KT