Tecoluca

U El Salvadoru ubijen rektor sjemeništa


U jutarnjima satima, 7. kolovoza na puta prema mjestu Tecoluca u El Salvadoru, u kantonu Ramón Grifal, ubijen je don Ricardo Antonio Cortez, rektor filozofskog sjemeništa „San Óscar Arnulfo Romero“.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Njegovo beživotno tijelo, u koje je pucano više puta, pronađeno je pored njegova automobila. Istragu provode Nacionalna civilna policija i Državno odvjetništvo, a razlozi ubojstva za sada su nepoznati. Kako javlja Vatican news misa zadušnica bit će 8. kolovoza, dok će ukop posmrtnih ostataka ubijenog rektora biti dan poslije.

„Otac Riccardo bio je dobar čovjek, susretljiv, integriran u svoju zajednicu i predan obuci i podučavanju seminara, kao i brizi vjernika koje je slijedio“, stoji u priopćenju za javnost biskupije Zacatecoluca. „Nevina krv dobrog svećenika nastavlja natapati zemlju El Salvador u ovoj Godini mučeništva kada se obilježava 40 godina od atentata na mons. Oscara Romera, ali i godišnjica mučeništva oca Cosme Spessotta i druge braće“, napisano je u priopćenju biskupije u kojoj je ubijeni rektor Cortez djelovao uz napomenu kako je to grozan čin koji ostaje neobjašnjiv.

D. K., KT