Kanada

U Quebecu dvoje mrtvih i pet povrijeđenih u napadu nožem


Nakon okrutnog napada nožem navečer 31. listopada, policija u kanadskom Quebecu u 1 sat poslije ponoći 1. studenog, uhitila je osobu koju se sumnjiči da je tijekom napada najmanje dvije osobe izbola nasmrt, i još pet ranila.

Foto: cbc.ca

Foto: cbc.ca

Policija je, kako prenose mediji, rekla ljudima da ostanu u zatvorenom prostoru nakon što je muškarac obučen u srednjovjekovnu odjeću – tijekom proslave Helloweena, u subotu 31. listopada navečer, napao više žrtava nožem.

Riječ je, kako je rekao glasnogovornik policije grada Quebeca Étienne Doyon, o muškarcu u srednjim 20-ima, koji je uhapšen malo prije 1 sat u noći, po lokalnom vremenu, ne navevši je li od ranije poznat policiji.

Kazao je kako je pet žrtava s različitim stupnjem ozljeda prevezeno u lokalnu bolnicu, kao i osumnjičeni koji je ondje prebačen na procjenu. Također, izrazio je blizinu i sućut obiteljima žrtva, pozivajući stanovnike da pozovu 911 ukoliko budu imali informacije povezane s ovim zločinom u nadolazećim satima i danima.

Dodao je i kako iz poštovanja prema obiteljima žrtava, neće otkrivati imena preminulih i povrijeđenih, niti govoriti jesu li napadi, koji su se dogodili u povijesnoj četvrti Old Quebec, bili nasumični.

J.P., KT