Portugal

Ubijena redovnica koja je pomagala bolesnima, starima i nemoćnima


Sestra Antonia Pinho bila je redovnica Družbe služavki Marije pomoćnice bolesnih i živjela je i djelovala u portugalskom gradiću São João da Madeira.

Portugal je u tuzi zbog tragične smrti 62-ogodišnje redovnice Antonie, koju je brutalno ubio narkoman kojemu je pomagala.

U gradiću São João da Madeira bila je poznata po pomaganju nemoćnima, starima i bolesnima koje je redovito obilazila na svom skuteru, noseći preko ramena torbu s lijekovima i drugim medicinskim potrepštinama.

Kako je policija izvijestila, ubio ju je narkoman kojemu je medicinski pomagala i kojega je posjetila u njegovu domu kako bi mu pružila pomoć. Kako je istraga utvrdila, prvo ju je usmrtio, a potom seksualno iskoristio njezino tijelo.

Konferencija instituta posvećenog života naglasila je kako je s. Antonia bila „prava apostolka koja je živjela na periferiji među najpotrebitijima. Predavši svoj život, ostala je do kraja svjedokom Krista koji je prolio krv za otkupljenje grijeha čovječanstva“.

Sestra je, kako prenosi Bitno.net, 40 godina bila pripadnica Družbe koja je utemeljena 1851. u Španjolskoj, a danas djeluje po cijelome svijetu.

KT