Nove knjige

Molitve snažnim zagovornicima


U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije 29. lipnja predstavljeno je pet novih naslova u biblioteci Hosana. Predstavili su ih mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum i dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum.

Pobožnost Gospi Fatimskoj objavljena je u povodu 100. godišnjice ukazanja u Fatimi i knjižica obuhvaća kratak prikaz ukazanja u Fatimi, devetnica, litanije i molitva Gospi Fatimskoj te osobna i obiteljska posveta Bezgrješnomu Srcu Marijinu.

San Blažene Djevice Marije predstavlja snažnu molitvu po zagovoru Blažene Djevice Marije. Tradicija ove pobožnosti seže stoljećima unatrag, a čuvana je i prenošena iz generacije u generaciju što svjedoči o njenoj velikoj popularnosti. 

Pobožnost svetom Ekspeditu donosi molitve za zagovor posebnom zagovorniku i posredniku u žurnim i teškim situacijama. Ekspedit je bio rimski stotnik u Armeniji koji je podnio mučeništvo 19. travnja 303. zbog obraćenja na kršćanstvo. Knjižica sadrži devetnicu, litanije, krunicu i molitve ovom svecu kojem se ljudi utječu u hitnim i neodgodivim situacijama.

Pobožnost Sv. Šarbelu Makhlufu sadrži devetnicu, krunicu, litanije i molitve ovom omiljenom svetcu cijeloga svijeta, kao i njegov kratki životopis. Sv. Šarbel svoju je svetost postigao kao skroviti i samozatajni libanonski redovnik.

Četrnaestero svetih pomoćnika u nevolji naziv je za skupinu svetaca koje se zajedno moli za zagovor kod raznih oboljenja i nevolja, a čije štovanje seže još u davno 14. stoljeće. U ovoj knjižici nalazi se popis svih 14 svetaca pomoćnika, kratke informacije o svakome od njih, devetnice, litanije, zazivi i molitva za zagovor ovim moćnim svecima.

L. P. G.