Zagreb

„Možeš i ti“


U izdanju zagrebačkog „Večernjeg lista“, u subotu, 12. kolovoza objavljena je knjiga poznatoga hrvatskoga motivatora Luke Balvana pod (motivirajućim) naslovom „Možeš i ti“.

Kako je to sam autor kazao, u obraćanju svojim čitateljicama i čitateljima, riječ je o knjizi koja je nastala kroz padove i uspone, naglašavajući (i) kako će biti sretan ako svatko tko pročita ovo djelo prepozna djelić svoga života – koji je sačinjen od padova i uspona.

„Nismo sami na našem putu, postoji netko tko nas bezuvjetno ljubi i računa na tebe i na mene. Ne bojmo se tragati za tom riječju. Budimo svjetlo. Otvorimo srce.Već danas netko stavlja osmijeh u tvoje srce i sreća ti se smiješi, već danas. Vjeruješ li u to“, pita se, uglavnom retorički, autor. Ali i potiče čitatelje na (životni) optimizam.

Knjiga ovoga, europski afirmiranoga motivatora, inspirativna je već i na temelju poglavlja koja nudi čitateljima: Nitko nije kao ti, Ako su mogli velikani, možeš i ti, Ako može on, možeš i ti te Ako mogu ja, možeš i ti.

Ili, kao bi to kazao jedan od recenzenata, dr. sc. Miro Jakovljević, psihijatar, profesor emeritus, predsjednik Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju.

„Svaki čovjek je jedinstveno i neponovljivo biće bez kojega bi Univerzum bio siromašniji. Ovi tekstovi potiču čitatelja na prepoznavanje svojih autentičnih potencijala i kreativno samo-ostvarenje.“

J.Vr.,KT