Nova knjiga pape Franje


U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije predstavljen je nedavno naslov "Sreća u ovom životu" o kojem su govorili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

„Potraga za srećom zajednička je ljudima svih vremena i svih zemalja. Svaki je čovjek u potrazi za smislom, ostvarenjem snova, planova i nada. Nova knjiga pape Franje pod naslovom Sreća u ovom životu koju je upravo objavila nakladnička kuća Verbum toplim, zanimljivim jezikom pristupačnim i vjernicima i nevjernicima daje čitateljima osnovne upute kako pronaći ljubav i sreću u ovomu kaotičnom svijetu“, istaknuli su predstavljači.

Za papu Franju uvažavanje našega svakodnevnog života duhovni je pothvat jer se duhovnost ne živi u teoriji nego u životnoj stvarnosti onakvoj kakva jest, u kojoj smo pozvani otkriti ljepotu svakoga novog dana. Istražujući ideju sreće papa Franjo pokazuje kako možemo unijeti više smisla u svoje živote i u svaki novi dan.

„Ova poticajna knjiga u kojoj su sabrane Papine nadahnjujuće misli iz propovijedi, govora, molitava i obraćanja ima snagu doprijeti do svakoga čovjeka i pomoći mu da otkrije ljepotu svakodnevice. Tome pridonosi i čitav niz općeljudskih tema koje Papa dotiče u knjizi: potraga za smislom, životna sreća, suočavanje s poteškoćama, jednostavnost, odnosi s drugima, suosjećanje, iskrenost, razumijevanje, otvorenost i dobronamjernost, važnost radosna, pozitivna i konkretna pristupa životu, kako ne odustati od svojih snova itd.“, priopćili su iz Verbuma.

U suvremenomu svijetu prepunom užurbanosti ova nadahnjujuća i za osobni rast korisna knjiga pomoći će čitateljima da pronađu put k duhovnomu miru i radosnu životu u svakodnevici.

KT