Komušina

Promocija knjige "Dragi lik tvoj nek' nas posvud prati!"


U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini kod Teslića, 30. listopada, upriličeno je predstavljanje knjige "Dragi lik tvoj nek' nas posvud prati!" autora prof. dr. Šime Maršića.

Najprije je u župnoj crkvi u popodnevnim satima vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić predslavio misu u koncelebraciji sa župnikom i čuvarom svetišta preč. Borisom Salapićem i još četvoricom svećenika.

Potom je u pastoralnoj dvorani uslijedilo predstavljanje knjige autora dr. Maršića. Na početku su nazočne pozdravili preč. Salapić i nadbiskup Vukšić. Nakon toga su prikaz knjige dali profesor na KBF-u u Sarajevu i recenzent dr. Drago Župarić, te vlč. Ivan Matijević i sam autor.

«Rekao bih da je ovo jako dobro djelo, jer ostaje kao jedna monumentalna stvarnost koja govori o pola stoljeća jednoga događaja. Događaja koji je okupljao mladost ne samo iz jedne nadbiskupije nego i iz cijele Domovine. Okupljao je mlade koji su bili i koji jesu temelj opstanka jednoga naroda, nacije, kulture i vjere. Stoga neka nam ova monografija bude poticaj da svi mi skupa i dalje predano radimo oko duša naših mladih», rekao je, između ostaloga, vlč. Matijević na predstavljanju.

«Iščitavajući ključne misli propovijedi, pozive na hodočašće i osobna iskustva mladih, čitatelji će također imati prostora za osobne zaključke te pronalazak poticaja za svoje duhovno dozrijevanje i zauzeto svjedočenje kršćanskih uvjerenja», piše u recenziji prof. Župarića.

«Današnja mlada generacija dobit će poticaj i ohrabrenje ustrajati na tom putu, a oni koji su zagazili u godine, neka se rado sjete kako su rasli u vjeri i spremali se za život. Čitajući poruku slavlja i gledajući slike događanja, bit će im draga uspomena, ali i radosni poticaj da to bogatstvo vjere ne izblijedi, nego bude izvorom hrabra hoda u ovim vremenima i na ovim prostorima», stoji u predgovoru za knjigu koji je napisao vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

Za vrijeme predstavljanja nazočne je s dvije glazbene točke počastila Darija Matijević.

Inače, knjiga je tiskana u CPU Printing company u Sarajevu u nakladi od 1 000 primjeraka. Prijelom na 327 uradio je Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije. Na naslovnici je fotografija Gospe Kondžilske nastala na Danu mladih u Komušini.

Knjiga se može kupiti u župnom uredu u Komušini i u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu po cijeni od 30 KM, sav novac koji se prikupi ide za organiziranje Dana mladih.

Ž.I., I.M., KT