Andrea Bocelli izdao novi album sakralne glazbe


Ususret došašću, talijanski tenor Andrea Bocelli objavio je novi album sakralne glazbe „Believe“, satkan od klasičnih himni koje su pjevača godinama nadahnjivale.

„Koncept koji stoji iza Believe temelji se na tri riječi: vjeri, nadi i milosrđu“, rekao je Bocelli u izjavi za tisak i dodao kako su to tri teološke vrline kršćanstva koje su i tri izvanredna ključa za davanje smisla i cjelovitosti svakom čovjeku.

Novi album ima 14 slavnih  himni, uključujući prethodno neobjavljenu pjesmu pokojnog talijanskog skladatelja Ennia Morriconea, kao i pjesmu Gratia Plena iz novog filma Fatima. Dio albuma su i dva dueta s hvaljenom mezzosopranisticom Cecilijom Bartoli kao i prvi put Bocellijeva vlastita interpretacija pjesme Ave Maria. Svakako su tu i Hallelujah, You'll Never Walk Alone te Amazing Grace – duet s dobitnicom Grammyja Alison Kraus.   

Sad praktični katolik, u intervjuu za britansko izdanje časopisa The Big Issues prošle godine, rekao je da je dugo godina bio agnostik, sve dok ga čitanje Tolstoja nije odvelo natrag u Crkvu njegove mladosti, piše Aleteia. „Čitanje male i čudesne Tolstojeve knjige Ispovijest, koju su kasnije slijedila sva njegova remek-djela, puno mi je pomoglo na putu do vjere“, kazao je Bocelli. “Mladi Andrea vjerojatno ne bi shvatio da se danas pouzdajem u vjeru i velike vrijednosti, u potrebu da budem pobožna svaki dan“, izjavio je talijanski tenor i naglasio da ako čovjek želi poboljšati svoju vjeru, onda se treba podložiti molitvi.

T.M.I., KT