Emisije Broadwaya dolaze u domove za starije i nemoćne


Besplatne emisije Broadwaya najviše pomažu onima koji su najteže pogođeni pandemijom „koronavirusa“ – ljudima smještenim u staračkim domovima.

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Zbog suzbijanja širenja koronavirusa ljudi su moraju poštivati zahtjeve za socijalnom distancom, a posebno oni koji žive u staračkim domovima ili ustanovama koje brinu o ljudima s invaliditetom. Taj dio stanovništva ne može imati ni posjetitelje.

Prema izvješću Fox Newsa kojeg prenosi Aleteia oni će moći besplatno gledati virtualne koncerte, emisije i mjuzikle s Broadwaya, a program predstava i glazbe priredila je Karavana anđela (The Caravan of Angels). „Glazba zaista može promijeniti živote“, rekla je osnivačica karavane i talijanska pjevačica Francesca Capetta. „I zbog toga su sad virtualne predstace vrlo važne, kako bi im pokazali da smo tu, da smo s njima“, dodala je.

Capetta je 2019. osnovala Karavanu anđela kako bi predstavila kazalište kroz predstave profesionalnih zabavljača onima koji ih ne mogu posjetiti, uključujući djecu i starije osobe u bolnicama i staračkim domovima. „Kada pjevate u staračkim domovima, možete vidjeti svaki osmijeh, svaku suzu i vidjeti starije osobe s Alzheimer-om koje ne znaju svoje vlastito ime, ali kad počnete pjevati pjesmu, sasvim neočekivano, mogu se početi prisjećati svake njezine riječi. Tako da to pokazuje snagu pjesme i općenito što snaga glazbe može učiniti“, rekla je Francesca.

Izvođači Broadwaya koji su uključeni u program su: Kerry Butler, Hannah Shankman, Brennyn Lark, Natasha Yvette Williams i Antoine L. Smith. „Kad im 'donesemo' glazbu i nastupe, znam da im to znači jednako mnogo kao i ljudima koji izvode nastupe za njih kako bi im pružili malo radosti koje im je potrebna da bi nastavili gurati kroz ovo teško vrijeme“, rekao je izvođač Smith i dodao kako misli da je to što Karavana anđela radi sjajno, posebno za ljude koji se osjećaju usamljeni i koji ne mogu izaći van i uživati u glazbi.

T.M.I., KT