HKD Napredak Vitez: Održan Uskrsni koncert


Povodom Uskrsa, patrona župe Vitez Sv. Juraja, te Dana općine Vitez, HKD Napredak Vitez organizirao je koncert, 7. travnja, u prepunoj dvorani Hrvatskog doma u Vitezu.

Foto: hkdnapredak.com

Foto: hkdnapredak.com

Koncert su svojim premijernim nastupom u Hrvatskom domu u Vitezu otvorili članovi Limene glazbe Lašva iz Nove Bile, izvedbom Totally Tine Turner.

Također, vokalni sastav iz Viteza Viteški akordi svojim je izvedbama crkvene glazbe u duhu Uskrsa zadivio publiku koja je zajedno s njima pjevala duhovne pjesme. Sve prisutne na Napretkovom koncertu, srdačno je i uz poruke mira i vjere u Kristovo uskrsnuće, pozdravio župnik župe Sv. Jurja u Vitezu fra Velimir Bavrka.

Članovi Napretkovog orkestra harmonika, pod vodstvom Gordane Mišković i tamburaškog sastava Peta žica, koje vodi Darija Topić, također su svojim nastupima oduševili sve prisutne.

Izvedbom Bunjevačkih i Vlaških igara, stariji članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez publiku su u više navrata digli na noge i oduševili svojim koracima.

Na samome kraju, zajedničkom izvedbom duhovne pjesme Kraljice neba raduj se, svi učesnici na velikom Napretkovom koncertu, pjevali su zajedno sa oduševljenom publikom.

KT