Zagreb

Izaslanstvo Napretka kod ministrice kulture


Ministrica kulture Republike Hrvatske dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je 5. rujna u Zagrebu izaslanstvo Hrvatskog kulturnog društva Napredak kojega je predvodio novi predsjednik dr. sc. Nikola Čiča.

Uz predsjednika Čiču izaslanstvo su činili dopredsjednici prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Miroslav Landeka te Dragana Radić Poljo, šefica Stručne službe HKD Napredak.

Predsjednik Čiča je zahvalio na prijemu i upoznao ministricu s poviješću, radom i djelovanjem Napretka.

Zatim se govorilo o rezultatima rada ovoga društva u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje Napredak djeluje, te ulozi i važnosti njegova rada. Naglašena je napose i važnost Napretka u Republici Hrvatskoj - od Zagreba i Splita do Zadra i Dubrovnika - ali i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Napredak će nastaviti njegovati svoj identitet, kulturu i tradiciju, naglašeno je tijekom sastanka.

Ministrica je čestitala novoizabranom predsjedniku i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak te im poželjela puno uspjeha u budućem radu i promoviranju kulture. Također, iskazala je potporu projektima Napretka kako kroz Ministarstvo kulture tako i prije svega kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Napredak/KT