Izložba Druge međunarodne likovne kolonije Srebrenica 2017.


U Maloj galeriji sv. Ante na Bistriku u Sarajevu 15. studenoga otvorena je izložba koja će trajati desetak dana.

Fotografija preuzeta s bosnasrebrena.ba

Fotografija preuzeta s bosnasrebrena.ba

Nakon što je održana Druga međunarodna likovna kolonija u Srebrenici od 17.-24. rujna i nakon što su umjetnici svoja djela dovršili i darovali Župi Presvetoga Srca Isusova i Franjevačkom međunarodnom centru za dijalog mir i pomirenje, umjetnička djela su ugledala i svjetlo dana na izložbi u Maloj galeriji na Bistriku.

Kako javlja bosnasrebrena.ba program otvaranja pratili su franjevački bogoslovi svojim pjevanjem i izvedbom triju pjesama. Zatim je Snježana Mutapčić iznijela svoj pogled na umjetnička djela koja su nastala kao i prisutnost franjevaca kroz više od 700 godina na prostorima Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju.

Okupljenu publiku je pozdravio i mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini. U svom obraćanju je izrazio divljenje djelima koja su nastala i izložena u ovoj drugoj međunarodnoj likovnoj koloniji.

Na kraju se svima obratio fra Perica Petar Vidić, akademik i umjetnik koji je dao svoja djela za sudjelovanje u Koloniji, ali i kao sudionik pokretač mnogih događanja u Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj i osnivatelj Male galerije sv. Ante na Bistriku.

Svoja djela Drugoj međunarodnoj likovnoj koloniji Srebrenica 2017., su darovali: Vladimir Vlatko Blažanović, Kristina Ćavar, Ante Čulo, Marijan Dadić, Dejan Duraković, Stijepo Gavrić, Ratko Jolić, Anto Jurkić, Anto Kajinić, Mehmed Klepo, Josip Mijić, Slaven Miličević, Boris Pejić, Zvonimir, Perak, Fra Petar Perica Vidić i Marko Živković.

Djela će biti desetak dana u Sarajevu, a zatim izložba seli u Tuzlu, Srebrenicu, Mostar, Zenicu, Orađje, Brčko i druge gradove Bosne i Hercegovine, pa u Hrvatsku i zemlje u okruženju.

KT