Sarajevo

Konstituirajuća sjednica nove Središnje uprave HKD „Napredak“


U „Napretkovu“ klubu „Lira“ u Sarajevu, 11. srpnja, pod predsjedanjem predsjednika dr. Nikole Čiče održana je I. sjednica Središnje uprave HKD-a „Napredak“.

Novi saziv Središnje uprave HKD Napredak čine: dr. Nikola Čiča – predsjednik; Miroslav Landeka – dopredsjednik; dr. Dražen Vikić-Topić – dopredsjednik; Mario Nenadić – dopredsjednik, Josip Križanović – dopredsjednik, dr. mons. Franjo Topić – počasni predsjednik; Venka Zorić – članica; Sretko Tomić – član; Franjo Bratić – član; fra Mirko Filipović – član; Ivana Barišić – članica; Josip Nikolić – član; Robert Petrović – član; Ivica Kovačević – član i Danijel Stanić – član.

Pored članova Središnje uprave sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.

U uvodnom dijelu sjednice nazočne je pozdravio počasni predsjednik dr. Topić koji je između ostalog ponovio kako je ponosan na činjenicu da u 29 godina koliko je on bio predsjednik u Napretku nije bilo svađe. Zaželio je puno sreće i uspjeha u radu novom predsjedniku i novom sazivu Središnje uprave.

Zatim se nazočnima obratio i predsjednik Čiča koji se zahvalio profesoru Topiću na uspješnom vođenju Napretka i istaknuo kako će Društvo nastaviti kao i do sada širiti pozitivno ozračje i na taj način slati pozitivnu poruku.

U znak zahvalnosti za višegodišnje uspješno vođenje članovi Središnje uprave profesoru su uručili prigodan poklon.

Tijekom radnog dijela sjednice Središnja uprava razmatrala je informaciju o održanoj 66. Glavnoj izbornoj skupštini Društva, 6. srpnja, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno kako je skupština protekla u svečanom i pozitivnom ozračju.

Središnja uprava je također na sjednici imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za izradu poslovnika o radu Središnje uprave u sastavu Josip Nikolić, Venka Zorić i Mario Nenadić.

Utvrđivanje dinamike i načina primopredaje dužnosti krovnih tijela HKD Napredak također je bila jedna od točki dnevnog reda. S ciljem provođenja primopredaje dužnosti krovnih tijela Središnja uprava je imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za provođenje primopredaje.

KT