Landeka izabran za predsjednika HKD-a "Napredak" – Glavne podružnice u Mostaru


U Hrvatskom domu hercega Stjepan Kosača 8. kolovoza održana je izborna Skupština HKD "Napredak" – Glavna podružnica Mostar, tijekom koje je za njezina predsjednika izabran Miroslav Landeka, dosadašnji dopredsjednik.

Na početku sjednice odana je počast minutom šutnje preminulom članau Napretkove mostarske uprave don Niki Luburiću.

Na sjednici je izabran predsjednik te novi upravni i nadzorni odbor društva podružnice. Za predsjednika je izabran Miroslav Landeka, za dopredsjednicu Monija Jarak Mikulić, za člana uprave Željko Koren, za rizničarku Željka Obradović, te za tajnika Ivan Vrljić.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Danijel Vidović, a za članove izabrani su Antonela Mandić i Pavo Šaravanja.

U svom izvješće o radu društva u razdoblju od lipnja 2018. do kolovoza 2022., bivši predsjednik Marko Romić istaknuo je kako je podružnica u protekle četiri godine organizirala i suorganizirala više od 80 različitih kulturna događaja u Mostaru i BiH, a što predstavlja izuzetno veliki doprinos životu i kulturi naroda i cjelokupne zajednice.

Među ostalim, kazao je kako je imao čast i zadovoljstvo biti na čelu Uprave te zaželio da novo rukovodstvo podružnice, koje na čelu s Miroslavom Landekom predstavlja jedan kontinuitet, bude jednako uspješno ili još uspješnije. Zahvalio je svima na povjerenju i suradnji.

Novoizabrani predsjednik HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar Miroslav Landeka, zahvalio je članicama i članovima i Upravi i Nadzornom odboru na svemu što su zajedno postigli u protekle četiri godine. Usprkos činjenici kako nemaju svoje prostorije ni odgovarajuće materijalne i financijske uvjete za rad Glavne podružnice. Naglasio je kako je mostarski ogranak po broju kulturnih sadržaja, kvaliteti i raznovrsnosti koje organizira ili kreira, među najboljim podružnicama u velikoj obitelji Društva. Potkrijepio je to činjenicama kako su dodjeljivali stipendije, organizirali brojne javne tribine i predavanja, promocije knjige, bili izdavači dviju knjiga i jedne slikovnice, organizirali različite tečajeve, te pravili različite izložbe, organizirali korizmeni, uskrsne i božićne koncerte sa svojim triom SENSO i niz drugim manifestacija u suradnji s Napretkovim podružnicama.

Uspjeh je time veći jer Napredak u Mostaru radio jako puno u doba pandemije koronavirusa, kada su mnogi praktično prestali s radom, a oni su organizirali koncerte, izložbe pa čak i tradicionalni Napretkov tjedan kulture, javlja HMS.

Ovdje možete pročitati i našu reportažu o Napretkovoj podružnici u Mostaru.

J.P., KT