Mostar

"Napredak" izdao slikovnicu "Mali pobjednik" na engleskom i svahili jeziku


Na Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama, 25. listopada, u nakladi HKD "Napredak" – Glavne podružnice Mostar i OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz tiska je izišla slikovnica pod naslovom "Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo".

U suradnji s Humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi i uz svesrdnu pomoć brojnih prijatelja, učenici i djelatnici škole osmislili su projekt koji obuhvaća izradu i izdavanje slikovnice Mali pobjednik/The Little Winner/Mshindi mdogo. Cjelokupan prihod od prodaje slikovnice namijenjen je potrebama prehrane i obrazovanja štićenika sirotišta Sv. Ante u Songei u Tanzaniji.

Slikovnicu su ilustrirali učenici s učiteljicom Sanjom Marić te Pero Marić. Profesorice Nikoleta Raič i Daliborka Martinović priču su prevele na engleski jezik, a prijevod na svahilij uradio je fr. David Mhagama. Grafičko oblikovanje slikovnice odradio je Mario Brkljača.

Autorica priče je književnica za djecu i mlade, školska knjižničarka Milena Jukić Bandić, a urednica je ravnateljica Daria Stojčić.

Cilj je učiniti nešto dobro i korisno, a prodajom  naklade želi se osigurati godišnju školarinu i prehranu za sve štićenike sirotišta.

Pozivaju se svi ljude dobre volje da se pridruže i podrže projekt kupnjom jednog primjerka slikovnice po cijeni od 10 KM.

Ž.I., KT