Sarajevo

Napretkov kalendar za 2018. – Crkve u Hrvata


Svake godine Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ tiska tematski zidni kalendar. Nakon što je prošlogodišnji, s temom mostova izazvao veliku pozornost, "Napredak" je za 2018. priredio kalendar s temom Crkve u Hrvata.

Napretkov kalendar za 2018. formata je A3, na 14 listova i potpisuje ga Agencija za grafički dizajni i nakladništvo OBJEKTIV iz Mostara. Svi koji žele kupiti kalendar po simboličnoj cijeni od 5 KM mogu ga naručiti na mail: info@hkdnapredak.com ili na telefon: + 387 (0)33 222 876.

Prihod od prodaje kalendara namijenjen je Fondu za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić-Vladimir Prelog.

HKD Napredak, od svog utemeljenja 1902., skrbi o đacima i studentima. Pomaganje studentima i dalje je temeljna djelatnost Društva nakon obnove 1990. U posljednjih 20 godina Napredak je podijelio više od 2 850 stipendija i potpora. A koliko je važna ova Napretkova misija svjedoči činjenica da je kroz povijest stipendirao i dvojicu nobelovaca, Ivu Andrića i Vladimira Preloga, te umjetnike, pjesnike i znanstvenike svjetskog ugleda, poput Nikole Šopa, Ivana Padovana, Ismeta Mujezinovića i Gabrijela Jurkića.

KT