Split

Otkazana manifestacija „Dani kršćanske kulture“ 2022.


Manifestacija „Dani kršćanske kulture“ neće biti održana ni 2022. godine, priopćio je 14. siječnja ravnatelj manifestacije dr. sc. Miro Radalj.

„Suočeni s okolnostima u kojima nije moguće organizirati ni održati manifestaciju koja bi sadržajnim standardima i posjećenošću bila na razini onih održanih prije pandemije, jedina moguća odluka nam je odgoditi manifestaciju do daljnjega, odnosno do proglašenja kraja pandemije koronavirusa. Nadamo se da će se okolnosti normalizirati te da će u godinama koje su pred nama ipak biti moguće organizirati ovu manifestaciju“, istaknuo je dr. sc. Radalj.

Međunarodna manifestacija Dani kršćanske kulture od 2005. obogaćivala je duhovni i kulturni život u gradovima Splitu, Šibeniku i Dubrovniku. Vjerna i brojna publika manifestacije pratila je stotine tribina, koncerata, predstava, filmskih projekcija, predstavljanja knjiga, izložbi i predavanja održanih u suradnji s mnoštvom organizacija i institucija u kulturi i tisućama stručnih suradnika i sudionika. Tu lijepu tradiciju prekinula je pandemija zbog koje već treću godinu zaredom se otkazuje održavanje.

N.Ž., KT