Beč

Počela Ljetna akademija i škola njemačkog jezika


U utorak 13. kolovoza u bečkom Kursalonu održan je već tradicionalni prijem za sve polaznike 21. Ljetne akademije i 5. Ljetne škole njemačkog jezika.

Osim samih polaznika, prijemu su nazočili prijatelji i članovi HKD Napredak, sponzori, profesori, te predsjednik – gospodin Zoran Iljkić, koji je nazočnima uputio nekoliko riječi pozdrava i dobrodošlice.

Zahvalio se prvenstveno studentima za nesebičan rad i pomoć pri organizaciji, a onda i polaznicima jer su prepoznali kvalitetu Akademije i odabrali da budu dio toga. Zaželio im je ugodan boravak u Beču, kvalitetnu nastavu i da osim novostečenog znanja njemačkog jezika ponesu i nova prijateljstva i uspomene. Zahvalio se i sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće, te zamolio gospodina Marcusa Bednara, predsjednika Rotary cluba Korneuburg, da uputi nekoliko riječi, jer su posljednjih godina najveća potpora pri organiziranju Akademije. Oni polaznici koji nisu toliko upoznati sa radom HKD Napredak imali su priliku pogledati i kratki video o osnivanju ovog društva, te retrospektivni pregled što je HKD Napredak ostvario kroz godine u svojim podružnicama.

Svi prisutni su se minutom šutnje prisjetili i netom preminulog počasnog predsjednika bečkog Napretka, akademika Radoslava Katičića.

Nakon svečanog otvorenja Ljetne Akademije i škole njemačkog jezika, upriličen je domjenak za sve prisutne, gdje su razmjenjivali iskustva i utiske, prenosi HKD Napredak.

KT