Predstavljen Godišnjak Matice hrvatske Grude "Susreti 12"


U Hrvatskom kulturnom domu, u Narodnoj knjižnici u Grudama, u srijedu 12. prosinca, predstavljen je Godišnjak Matice hrvatske Grude "Susreti 12.

Pozdravnu riječ na početku predstavljanja uputio je predsjednik Matice hrvatske Ogranak Grude i Glavni urednik Susreta od 1. do ovoga 12. broja Mario Bušić.

On je kazao kako je sretan što su ustrajali u izdavanju matičini grudskog Godišnjaka unatoč mnogim "preprekama". "Godišnjak je izrastao u veliki i jedini časopis u Grudama kojim se općina Grude može ponositi", rekao je.

Glazbene točke u programu su izveli učenik 3. godine Osnovne glazbene škole Grude na gitari Stipe Prlić te učenica 3. godine Srednje glazbene škole također na gitari Ana Pešorda. Predsjednik Matice hrvatske - Ogranak Grude pohvalio je učenike i profesorice i profesore Osnovne glazbene škole Grude zahvalivši im na dugoj i plodorodnoj suradnji.

Ravnateljica Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići profesorica Suzana Pešorda pohvalila je posebno uvrštavanje nagrađenih učeničkih radova u Susrete koji su već nekoliko godina zauzeli dostojno svoje mjesto kao posebna rubrika u Godišnjaku pod nazivom Učenički pokušaji. Pozvala sve škole da se potrude radove svojih učenika bilo pisane bilo likovne poslati uredništvu kako bi bili objavljeni u Susretima.

I glavni urednik Susreta Mario Bušić i profesorica Suzana Pešorda posebno su istaknuli prepoznatljive korice Susreta od 1. do 12. broja, a koje lijepim i domišljatim ukrasima ustrajno dizajnira mr. Andrijana Mlinarević - Cvetković.

Član uredništva Susreta 12, student poslijediplomskog studija u Mostaru profesor Zvonimir Glavaš osvrnuo se na sve radove u časopisu. Kazao je da su Susreti ustrajni i čvrsti i da takvi trebaju ostati. "Svi trebaju biti ponosni na njih ali i odgovorni prema njima. Ne smije se dopustiti da se ovakav vrijedan projekt utrne", kazao je na koncu mladi profesor Zvonimir Glavaš.

Kako piše Matica hrvatska Ogranak Grude na kraju svatko tko je došao na predstavljanje dobio je od Matice hrvatske na dar po jedan ili više primjeraka Godišnjaka.

KT