Split

Predstavljen „Molitvenik Sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela“


U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije 5. srpnja predstavljena je knjiga „Molitvenik sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela“.

Molitvenik Sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela priredio je don Ljubo Planinić, a do sada je bio objavljivan u izdanju župe Sv. Ilije Proroka u Kruševu te je postao omiljen među pukom. U ovom Verbumovom izdanju u molitveniku su zadržane sve molitve iz prethodnih izdanja, kao i posebnosti koje su vezane za pobožnosti Sv. Iliji u Bosni i Hercegovini, koji je njezin zaštitnik, a ovo novo izdanje obogaćeno je Devetnicom Sv. Iliji, molitvama i pjesmama te popisom župa posvećenih ovome svecu u Hrvatskoj.

„Uz posebne pobožnosti poznatom starozavjetnom proroku Sv. Iliji – litanije, molitve, devetnicu, čitanja itd. – ovaj veliki molitvenik sadrži i bogatstvo brojnih drugih molitava i vjerskih sadržaja: obrasce vjere koji će biti od iznimne koristi svakome vjerniku, službene molitve Crkve vezane uz sakramente i blagoslovine, zatim pobožnosti i molitve: pobožnost u čast Isusu i Presvetomu Oltarskom Sakramentu, pobožnost Duhu Svetomu, štovanje Blažene Djevice Marije, štovanje svetaca te svakodnevne i prigodne molitve“, molitvenik su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Na kraju molitvenika nalaze se tekstovi najčešćih crkvenih pjesama, kao i pastoralne upute s važnim informacijama o sakramentima, ostalim bogoslužnim činima, hodočašćima, postu, nemrsu i drugim važnim temama vezanim za svakodnevni kršćanski život.

„Ovaj izniman molitvenik sveobuhvatna sadržaja tiskan je na velikom formatu u tvrdom uvezu s velikim i vrlo čitkim slovima. Namijenjen je svim vjernicima te će im pomoći da prodube svoje molitveno iskustvo. Osim što će svakako poslužiti jačanju pobožnosti prema Sv. Iliji, svojim sadržajem i praktičnošću bit će koristan i u različitim životnim prigodama kao drag osobni i obiteljski molitvenik, služeći na duhovno obogaćenje svima koji se njime budu služili“, istaknuli su predstavljači.

KT