Split

Predstavljena jedinstvena kuharica – Kuharica sestre Nikoline


U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 5. prosinca predstavljena je knjiga Kuharica sestre Nikoline, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila svoje novo izdanje, Kuharicu sestre Nikoline koja sadrži jedinstvene recepte časne sestre Nikoline, a sabire dugu samostansku kulinarsku tradiciju, stoljetno umijeće časnih sestara kao i dugogodišnje kulinarsko iskustvo sestre Nikoline.

Kuharica - Recepti sestre Nikoline s više od pet stotina prokušanih i provjerenih recepata nastalih iz svakodnevnoga kulinarskog iskustva časne sestre Nikoline Rop tijekom nekoliko desetljeća njezinoga kuharskog i samostanskog života, istodobno je i tradicionalna i moderna. Tradicionalna jer je nastala na temelju brojnih prokušanih recepata koje su godinama pripremale časne sestre, a moderna jer je te recepte sestra Nikolina osmislila u novom ruhu, istovremeno uvrstivši i sva dostignuća i spoznaje suvremenoga kuharstva i dijetetike kako bi ponudila moderne, zdrave i ukusne recepte. Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pripravljenim od lako dostupnih namirnica pomoći suvremenim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva.

U ovoj jedinstvenoj kuharici početnici će naći jednostavno i detaljno objašnjene recepte, a iskusni kuhari i kuharice nova nadahnuća za svoj svakodnevni ili blagdanski stol. Kuharica sestre Nikoline tako na svojih 430 stranica bogatih fotografijama donosi mnoštvo recepata za raznovrsne juhe, jednostavnu i brzu izradu domaćih rezanaca i drugih dodataka za juhu, povrtna zdrava variva, salate od sezonskog povrća, brojne priloge, mesna i riblja jela, bogati izbor domaćih slastica, različite vrste kruha i peciva, hranu i savjete za dojenče, konzerviranje, zamrzavanje, sušenje i kiseljenje itd. Sestra Nikolina svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen te bez teškoća vodi od ideje do ukusnoga i mirisnog jela.

Knjiga Kuharica sestre Nikoline dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na poveznici

KT