Prvi ovogodišnji broj vjesnika „U službi Malog Isusa“


U siječnju je objavljen prvi broj u ovoj godini vjesnika Družbe sestara Služavki Malog Isusa „U službi Malog Isusa“.

U Riječi uredništva glavna urednica s. Mirjam Dedić pisala je o nadi koju je pokazao Krist noseći svoj križ te je istaknula kako je za vjernike važno da budu svjedoci nade. „Pokazao nam je put. Bez Kalvarije nema uskrsnuća jer se na brdu, na gori, događa susret sa živim Bogom. Tada nastaje dijalog između Boga i onih koji Ga traže, koji traže siguran, pravi put. Obronci Kalvarije su mjesta tišine gdje se rađa novost po Duhu“, zapisala je, uz ostalo, s. Mirjam.

U rubrici Riječ Crkve je Poruka pape Franje za I. svjetski dan djece, a slijede uskrsne čestitke vrhovne glavarice s. Marije Banić i provincijalnih glavarica: s. Terezije Pervan iz Splita, s. Emanuele Pečnik iz Zagreba i s. Ane Marije Kesten iz Sarajeva.

Na Stadlerovim stranicama su izvješća o Stadlerovu u siječnju i veljači 2024., te o proslavi spomena rošenja i krštenja sluge Božjeg Josipa Stadlera u Slavonskom Brodu i na Gromiljaku kod Kiseljaka.

U Vjesniku se nalaze i teme za duhovne obnove u Družbi. Tako, tema za travanj je Srce Isusovo, strpljivo i mnogoga milosrđa, srce Isusovo, pomirilište grijeha naših, za svibanj: Po Mariji do Isusa: Srce Isusovo, bogato za se koji zazivaju Tebe, za lipanj: Srce Isusovo, dobrote i ljubavi puno, srce Isusovo, svake hvale predostojno.

Stranice Sestrinskog zajedništva ispunjene su brojnim događajima u kojima su sestre SMI sudjelovale u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, kao i stranice Karizmatskog poslanja.

U rubrici Odjeci duše pjesme su i tekstovi novakinja, a jedna rubrika posvećena je i Bl. Alojziju Stepincu.

Među Pokojnim sestrama redovnice se prisjećaju s Katarine (Iva – Luca) Mateljan koja je preminula 3. veljače, a prisjećaju se i preminule rodbine članica njihove Družbe.

Na stranicama Priopćenja iz vrhovne uprave i naših provincijalata najvaljuje se proširena sjednica Vrhovne uprave i njihovo hodočašće u Salzburg, proslava 50. godišnjice posvete Družbe Presvetom Srcu Isusovu te Generalni kapitul SMI, a slijede izvješća o promjenama i događajima u sve tri provincije.

Na kraju izdanja 1/2024. nalaze se Vijesti od broja do broja.

J.M., KT