Subotica

Raspisan natječaj za XIII. "HosanaFest"


Tradicionalni 13. Festival hrvatskih duhovnih pjesama „HosanaFest“ s geslom „Obnovimo mladost duha“ održat će se u Subotici u nedjelju 23. rujna, a natječaj je otvoren do 1. travnja.

Na natječaj se mogu dostaviti nove skladbe koje tematski moraju imati kršćanski karakter u trajanju do četiri minute te ranije ne smiju biti objavljene niti javno izvedene. Uredno moraju biti potpisani autori glazbe, teksta i obrade, s tim da autor i glavni izvođač pjesme ne smije biti mlađi od 16 godina. U vokalno-instrumentalnom sastavu može biti najviše 15 osoba.

Prijava na natječaj dostavlja se na CD-u ili putem elektroničke pošte, a obavezno mora sadržavati oglednu demo snimku pjesme (snimka ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji). Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps. Priloženi tekst pjesme preporuča se u .doc formatu. Potrebno je dostaviti i kraću biografiju izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, e-mail, web i sl.), navesti zajednicu u kojoj se djeluje te priložiti potvrdu svećenika.

Prijave koje ne budu ispunjavale gore navedene uvjete, kao i skladbe upitne originalnosti Stručno povjerenstvo neće razmatrati.

Autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost te daju svoju suglasnost za izdavanje skladbe na festivalskom CD-u, DVD-u, kao i radijskom i televizijskom emitiranju bez traženja nadoknade. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene pravilnikom HosanaFesta.

Prijavljene skladbe ne mogu se povući, niti će biti vraćene.

Rezultati natječaja bit će autorima javljeni do 20. travnja. Izvođači čije se skladbe uvrste u program Festivala, trebaju studijsku snimku dotične skladbe, te njenu matricu dostaviti u roku do 60 dana po javljanju rezultata. Redoslijed nastupa na HosanaFestu određuje festivalski Organizacijski odbor.

Radovi se šalju na adresu HosanaFest 2018., Starine Novaka 58, 24 000 Subotica, Vojvodina - Srbija ili putem elektroničke adrese hosanafest@yahoo.com.

Dodatne obavijesti o HosanaFestu dostupne su ovdje.

KT