Venecija

Slika Napretkovca Dimovskog uvrštena na međunarodnu izložbu


Rad mostarskog i bosanskohercegovačkog akademskog slikara Nebojše Dimovskog, člana HKD-a „Napredak“ - Glavna podružnica Mostar, uvršten je na međunarodnu izložbu “Venice International Art Fair 2021.

Na toj izložbi čije je otvaranje zakazano za 10. svibnja predstavit će se umjetnici iz cijeloga svijeta. To je 13. izdanje venecijanskog sajma umjetnosti na kojemu će biti predstavljeni grupni i pojedinačni radovi iz oblasti slikarstva, kiparstva, fotografije, umjetničke instalacije te video i drugih performansi.

Na sajmu dolazi do izravnih ideja i kontakata između kolekcionara, umjetnika, fotografa i dizajnera, te drugih radnika u umjetnosti.

Upravo na izložbi Venice International Art Fair 2021. svoje mjesto našla je i slika Nebojše Dimovskog, koji je nedavno izlagao po prvi put u svome rodnom Mostaru, upravo u organizaciji Napretkove glavne podružnice Mostar.

Dimovski je nakon školovanja u Bosni i Hercegovini zvanje akademskog slikara stekao u Rimu. Živio je i radio u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, a posljednju godinu radi i živi u Mostaru.

T.M.I., KT