Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u srpnju


Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u srpnju smjestila se knjiga „Zabranjeno kukanje" autora Salva Noe koju je preporučio i predgovor napisao papa Franjo.

Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta ova knjiga nudi vrlo praktičan i primjenjiv pozitivan pristup životu i poteškoćama. Pomoći će i u jačanju samopoštovanja i motivacije kako bismo izbjegli upadanje u zamku jalovog kukanja i sumornog pogleda na život. U ovoj knjizi prof. Salvo Noè želi dati obilje poticaja vezanih uz suočavanje s poteškoćama i nepredviđenim događajima, kako se ne bi upalo u zamke viktimizma te kako bi se u svakoj protivštini otkrila mogućnost da se izađe prekaljeniji i s više pouzdanja.

Na drugom mjestu nalazi se knjiga Sveta Hildegarda i hrana kao lijek koja sadrži sveobuhvatne upute o prehrani Sv. Hildegarde, a bit će od praktične koristi mnogima koji traže savjete o hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela. Prvi dio knjige bavi se posebnom ljekovitom snagom hrane te opisuje korisna i štetna svojstva brojnih prehrambenih namirnica.

Na trećem mjestu je knjiga pape Franje Bog je mlad. U hrabrom, iskrenom i izravnom razgovoru s Thomasom Leoncinijem papa Franjo odvažno i mudro promišlja o temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih za društveno i javno područje.

Četvrto mjesto top ljestvice zauzima knjiga Molitvom do životne preobrazbe autora o. Jacquesa Philippea jednog od najvećih duhovnih autora današnjice. U knjizi o. Jacques nudi konkretnu pomoć i praktična sredstva za redovitu i ustrajnu molitvu.

Slijedi knjiga Kad mi je duša napustila tijelo liječnika i znanstvenika Patricka Theilliera koji je sabrao iskustva ljudi koji su doživjeli „iskustvo tik do smrti". Riječ je o ljudima koje su iskusili stanje kliničke smrti, tijekom njega našli se u nekom drugom svijetu, veličanstvenom i lijepom, svijetu koji su morali napustiti da bi se vratili na Zemlju.

Knjiga Mjesto tišine nalazi se na šestom mjestu top ljestvice. Riječ je o romanu autorice Tesse Afsahar koja iznosi toplu priču o bremenu krivnje, nepraštanja, odbačenosti i dodiru koji sve mijenja.

Na sedmom mjestu je knjiga Nesveti sveti i druge priče autora o. Tihona Ševkunova jedan od najvećih duhovnih bestselera našega doba te najprodavanija knjiga u Rusiji nakon Biblije.

Osmo mjesto zauzima knjiga Katolička Crkva i obraćenje u kojoj Gilbert Keith Chesterton objašnjava svoje shvaćanje katolicizma i Katoličke Crkve. Iskreno svjedoči kako ga je konačno osvojilo katoličko pozivanje na razum i istinu te kako je uvidio da nas katoličanstvo oslobađa od mnogih gluposti i predrasuda koje na ovaj ili onaj način zarobljavaju većinu današnjih ljudi.

Slijedi jedinstvena knjiga-intervju pape Franje pod naslovom Oče naš u kojoj jednostavnim i razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša odgovarajući na pitanja što mu ih postavlja o. Marco Pozza, poznati teolog i zatvorski kapelan.

Na posljednjem mjestu top ljestvice najčitanijih naslova u knjižarama Verbum u srpnju je apostolska pobudnica pape Franje Gaudete et exultate – Radujte se i kličite u kojoj Papa želi svratiti pozornost na dvije krivotvorine svetosti koje bi čovjeka mogle skrenuti s puta: gnosticizam i pelagijanizam.

KT