Busovača

UZOR i “Ivančice” oduševile Božićnim koncertom u Barama


U utorak 17. prosinca udruga udruga UZOR iz Busovače i ansamblv"Ivančice i prijatelji" održali su Božićni koncert u crkvi Sv. Josipa u Barama koji je oduševio brojne posjetitelje.

Ugođaj predbožićne čarolije svojim nastupima upotpunili su Antonio Vučić na klaviru, Laura Šakić s recitacijama, Boris Vučić na gitari i zbor učenika OŠ Busovača.

Oduševljenje sinoćnjim koncertom nije krila prof. glazbe i voditeljica VS Ivančice i prijatelji Magdalena Marić. "Neizmjerno sam sretna i zadovoljna sinoć održanim koncertom u crkvi Sv. Josipa u Barama. Okupila nas je istinska ljubav prema glazbi... Imala sam dojam da smo ovaj satak vremena svi bili kao jedno, ujedinjeni u radosnom iščekivanju Božića. Hvala našim divnim domaćinima na svemu. Mi se nadamo da smo priuštili svima ugodnu i posebnu večer.", kazala je.

Koncert je započeo s četiri tradicionalna božićna napjeva koji je izveo VS Ivančice i prijatelji, potom je svojim glasom Laura Šakić izvela božićnu recitaciju. Odličan nastup imao je nakon recitacije ženski dio ansambla Ivančice i prijatelji koji se predstavio skladbama Syahamba, Radujte se narodi, Bijeli Božić uz solistice Irenu Čavaru i Magdalenu Marić.

Dva mlada glazbenika, Antonio Vučić i Boris Vučić, muziciranjem na glasoviru i harmonici dodatno su obogatili nastup vokalnih solista. Završni dio koncerta obilježila je zajednička izvedba Zvončića koja je u potpunosti oduševila publiku ustavši i gromoglasnim pljeskom pozdravivši sjajan nastup mladih glazbenica i glazbenika.

"Zahvaljujem se svim posjetiteljima i domaćinima na gostoprimstvu i svakako ćemo se vratiti u Bare s nekim drugim projektom i koncertom. Također, hvala Ivančicama i prijateljima te voditeljici sastava Magdaleni na vrhunskom koncertu. Zasigurno ćemo pronaći način da nastavimo odličnu suradnju u budućnosti na sličnim i još boljim projektima“, kazao je menadžer udruge UZOR Bojan Petrović.

Program je vodila mlada članica UZOR-a Kristina Čavara. Pokrovitelji koncerta su Federalno ministarstvo kulture i sporta te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, a organiziran je kao dio projekta Božić u Busovači.

"Zbilja sam uživao u svakom dijelu koncerta i bio ponosan na svaku minutu vrhunske glazbe koju su nam priredili mladi članovi i članice Ivančica i prijatelja. Posebno me raduje što se u crkvi u Barama tražilo mjesto više i što su mještani ostali oduševljeni jednim ovakvim koncertom odnosno kulturnim događajem koji je po prvi put organiziran u Barama. Neopisiv osjećaj uz pravu predbožićnu čaroliju...", kazao je nakon koncerta predsjednik udruge UZOR Dario Plavčić.

Druženje je nastavljeno u dvorištu filijalne crkve Sv. Josipa uz prigodnu glazbu, rakiju, vino i čašicu razgovora.

Božićne aktivnosti UZOR-a i ansambla Ivančice i prijatelji nastavljaju se u ponedjeljak 23. prosinca s početkom u 18 sati, kada će u filijalnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića biti održan isti Božićni koncert kao i sinoćnji.

KT