Split

Verbum: Knjige vrijedne preporuke


Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u prosincu donosi 10 vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

Vrh top ljestvice najtraženijih naslova u prosincu zauzeo je svjetski bestseler br. 1 12 pravila za život, knjiga koja je dugi niz tjedana bila na prvom mjestu svih relevantnih svjetskih top ljestvica najprodavanijih knjiga, a i sada je jedna od najtraženijih na svijetu.

Autor ovog bestselera je poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson koji nudi 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koje će svakome pomoći da dovede svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red i to ne pomoću površnih instant rješenja nego usvajanjem bitnih istina zajedničkih svim ljudima.

Na drugom mjestu je hit knjiga pape Franje Zdravo Marijo. U ovoj knjizi Papa govori o Marijinu otajstvu tumačeći redak po redak molitvu Zdravo, Marijo u živu i plodnu razgovoru s teologom i zatvorskim kapelanom don Marcom Pozzom koji je bio Papin sugovornik i u knjizi Oče naš.

Treće mjesto zauzima izvrsno djelo Stvoreni za sreću Fultona J. Sheena u kojem tumači tajnu istinske sreće i koji su nužni koraci u njezinu postizanju. Sheen objašnjava da kršćanstvo nije etički sustav, skup pravila ili dobrih uputa koje treba provesti u praksu.

Slijedi poticajna knjiga pape Franje Sreća u ovom životu u kojoj Papa toplim, zanimljivim jezikom pristupačnim i vjernicima i nevjernicima daje čitateljima osnovne upute kako pronaći ljubav i sreću u ovomu kaotičnom svijetu. Knjiga sadrži sabrane Papine nadahnjujuće misli iz propovijedi, govora, molitava i obraćanja koje imaju snagu doprijeti do svakoga čovjeka.

Na petom mjestu je jedinstvena knjiga Sveta Hildegarda i hrana kao lijek autora Wigharda Strehlowa, a sadrži sveobuhvatne upute o prehrani Sv. Hildegarde koje će biti od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.
 

Knjiga Zabranjeno kukanje Salva Noè nalazi se na šestom mjestu top ljestvice. To je hit knjiga koju je preporučio i predgovor napisao papa Franjo. Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta ova knjiga nudi vrlo praktičan i primjenjiv pozitivan pristup životu i poteškoćama.

Slijedi potresna ispovijest Osuđena bez zločina Sabatine James, Austrijanke pakistanskoga podrijetla koja se s islama obratila na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu. Knjiga je međunarodni bestseler s više od 500 000 prodanih primjeraka.
 

Osmo mjesto zauzima knjiga Božje suze o. Benedicta Groeschela, psihologa i jednog od omiljenih duhovnih pisaca današnjice. Knjigu je pisao ponajprije za one koji su proživjeli veliku tugu ili tragediju, kao i za njihove najbliže, tako da mogu zajedno s njima proći to razdoblje goleme tuge.  

Na devetom mjestu je knjiga Hoditi s Bogom – Putovanje kroz Bibliju u kojoj autori Tim Gray i Jeff Cavins otkrivaju središnju priču koja prožima i ujedinjuje cijelo Sveto pismo te je predstavljaju jednostavno i jezgrovito.
 

Na posljednjem mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u prosincu je bestseler Samo za žene. U ovoj knjizi Shaunti Feldhahn otkriva što bi svaka žena – neudana ili udana – trebala znati.

KT