"Zahvalnost" i "Kameno tkanje" oduševili publiku u Gorici


U prepunoj Staroj crkvi u Gorici, 31. srpnja, predstavljena je zbirka pjesama "Zahvalnost", autorice Mirjane Vlašić Mime. Potom je publika mogla uživati razgledavajući kamene skulpture Ivana Vlašića, iz opusa pod nazivom "Kameno tkanje".

Na početku večeri  prisutne je pozdravila voditeljica Zorana Grizelj.

O zbirci pjesama „Zahvalnost“ prva je  govorila, autorica predgovora spomenute zbirke, profesorica Mara Pezo koja je, između ostalog,  kazala: „Vjerna svom zavičajnom obzoru koji je sama čarolija boja i mirisa, podatna u svoj svojoj duhovnoj i svakoj drugoj ljepoti, Mima Vlašić ispisuje subjektivnu uravnoteženost usklađenu mirom u zahvalnosti… Pjesnikinja Mirjana Vlašić Mima s pjesmom diše. Čitatelju daruje zrelo lirsko voće spremno da ga konzumira, njime se hrani i u njemu uživa.“

Recenzent zbirke pjesama Zahvalnost, fra Ante Marić, nije štedio pohvale za autoricu i spomenutu zbirku te je rekao: „Mirjana Vlašić Mima pali svjetlo u mraku, umotava jedro u vjetar. Zaplovila je i ovom zbirkom mirna i sretna… I pričinila nam  divan ugođaj.“

Na samom kraju promocije publici se obratila i autorica zbirke pjesama Zahvalnost.

Nakon promocije zbirke pjesama publika se preselila iz Stare crkve  u Galeriju u stari župni dvor gdje su bili izloženi umjetnički uradci, kamene skulpture Ivana Vlašića, dugogodišnjeg člana umjetničke sekcije Bratovštine Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići.

Skulpture Ivana Vlašića šapuću o začetku i svršetku, o molitvi i pjesmi, o svetosti i poniznosti, tkajući put od zemlje do neba, zaustavljajući prolazno i stvarajući neprolazno.

Kamen Ivana Vlašića diše, progovara, osjeća, ljubi i proživljava život...  

Lijepu večer u Gorici dodatno je uljepšala pjesma i nastup klape Bratovština.

Cijeli događaj organizirali su Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići i Matica hrvatska - Ogranak Grude, u okviru kulturnog ljeta u župi Gorica-Sovići 2019., a u povodu svetkovine sv Stjepana Prvomučenika zaštitnika župe.

KT