BiH

Započeo nagradni natječaj na temu „Pobijeni hercegovački franjevci“


Nagradni natječaj na temu „Pobijeni hercegovački franjevci“ bit će otvoren do 15. prosinca, a nagrade će biti uručene na „X. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ koji će se održavati od 4. do 7. veljače 2020.

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 65 subraće na čelu s fra Miljenkom Stojićem, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne na čelu s Ivanom Sivrićem, raspisuje Nagradni natječaj na temu pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata za uratke iz: književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa. Natječaj je otvoren za: djecu (pučka škola), mladež (srednja škola), odrasle (studenti i punoljetni), priopćeno je iz Vicepostulature.

Radovi se šalju najkasnije do 15. prosinca na adresu: Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88 220 Široki Brijeg. Radovi mogu biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „X. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ koji će se održati od 4. do 7. veljače 2020.

Iz Vicepostulature su pozvali osnovne i srednje škole, te Sveučilište u Mostaru da održavaju prigodna predavanja o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo, prenosi posušje.net.

KT