Bivši narkoman zahvaljujući Gospinoj krunici izdržao zatvorske dane i obratio se


Kolika je duhovna moć Gospine krunice svjedoči danas 39 godišnji Khristian Briones iz Čilea. Nekadašnji alkoholičar koji je konzumirao i drogu, bio nasilan, činio krivična djela, a potom završio u zatvoru punih deset godina, danas je naprosto „novi čovjek“.

Priredio: Francisko Pavljuk

Odrastao je sa svojim roditeljima u Čileu u siromaštvu. Već u djetinjstvu, a kasnije i u mladosti počeo je činiti krivična djela, od krađa pa sve do fizičkog nasilja. Osuđen je na deset godina i završio je u zatvoru.

Tamo je počeo raditi u radionici krunica koju je vodila Zaklada Paternitas. Zatvorenici su mjesečno izrađivali 3 500 drvenih krunica. Novac koji bi zaradili slali bi svojim obiteljima. Tamo je Khristian radio punih pet godina. Molio je Gospu Montserratsku za pomoć.

Danas svjedoči kako mu je ona i pomogla. U zatvoru je kaže započeo važan put svoga života s krunicom u ruci. Jedino mu je kaže krunica bila svjetlo u tamnoj zatvorskoj ćeliji. Kada je izašao iz zatvora sa još osam bivših zatvorenika počeo je prodavati drvene krunice u javnom gradskom prijevozu i od toga su na početku živjeli.

Danas četiri puta u tjednu održava katehezu u zatvoru. Kaže da je molitva krunice jako moćna.