Francuska

Cvjećar tijekom pandemije svoje cvijeće odnosi na mjesno groblje


Želeći pokazati solidarnost poduzetnik iz Francuske pomno je osmislio način što učiniti sa suvišnim zalihama...

Koronavirus uzrokuje značajne probleme mnogim tvrtkama i gospodarstvima, kako malim tako i velikim. Budući kako su neke tvrtke bile prisiljene zaustaviti proizvodnju, njihova roba otišla je u otpad te je svaki potencijalni profit nestao. Tako je jedan francuski vlasnik rasadnika, koji je morao na privremeno čekanje poslati 12 uposlenika, želio pokazati malo soliranosti u ovim teškim vremenima... Priču o njemu donosi Aleteia.

Vlasnik rasadnika Romain Banilat, objasnio je kako biljke koje rastu u njegovim staklenicima imaju ograničen životni vijek – nakon dva tjedna trebalo bi ih baciti. Uzimajući u obzir da će razdoblje karantene premašiti ta dva tjedna, Banilat je odlučio sve biljke odnijeti na mjesno groblje i njima uresiti tamošnje grobove, koji su uslijed pandemije neposjećeni...

Podijelivši svoje fotografije na Facebooku, napisao je kako se na ovo djelo odlučio jer je svjestan kako kupci neće sami biti u mogućnosti kupiti cvijeće i odnijeti ga na grobove svojih voljenih. Kazao je da je to učini čisto kako bi pokazao solidarnost, a ne zbog vlastitog interesa, naglasivši: „Mislim kako se u trenutcima poput ovih zaista moramo držati zajedno. Iako nam se svima čini da je teško, na kraju ove krize bit ćemo jači, solidarniji i strpljivi“.

S velikodušnim i obazrivim gestama poput ove, uvidjet ćemo kako ćemo poslije korone malo jasnije moći vidjeti dobro u svijetu.

J.P., KT