Europski parlament odličnim spotom poziva na izbore


Mjesec dana uoči europskih izbora, koji će se održati 26. svibnja, Europski parlament objavio je film „Izaberite svoju budućnost“ kako bi potaknuo građane da izađu na izbore.

Kratki film koji poziva građane da glasuju na izborima za Europski parlament u samo dva tjedna na društvenim mrežama vidjelo je već oko 120 milijuna ljudi.

Poziv je to na razmišljanje o budućim generacijama koje će u konačnici živjeti s posljedicama glasovanja. U režiji nagrađivanog Frédérica Planchona zabilježeni su snažni, lijepi i nježni trenuci dolaska na svijet novorođenčadi.

U filmu je naratorica djevojčica koja apelira na odgovornost birača. "Svatko od nas može ostaviti trag, ali zajedno možemo donijeti pravu promjenu. Izaberite Europu u kojoj ću odrastati", prenosi Fratellanza umana.

Izbori koji će se održati u svim EU članicama od 23. do 26. svibnja odlučit će o budućem stanju i pravcu Europske unije.

Vrijedi podsjetiti kako upravo zahvaljujući ideji i postojanju Europske unije, sa svim njenim prednostima i nedostatcima, Europa nikad u svojoj povijesti nije živjela duže razdoblje mira i ljudskog bratstva.

KT