Kanonizacija sestre Dulce odgodila donošenje važnog zakona


Kanonizacija sestre Dulce čak je uspjela odgoditi i konačno glasovanje o reformi socijalnog osiguranja. Naime, brazilski senat je odgodio glasovanje jer su mnogi senatori već kupili karte za let u Rim.

Kanonizacija prve žene koja je rođena u Brazilu puni naslove diljem zemlje, tako da su trenutni politički i gospodarski problemi završili na drugom mjestu, donosi Catholic Herald. Kanonizacija sestre Dulce čak je uspjela odgoditi i konačno glasovanje o reformi socijalnog osiguranja. Naime, brazilski senat je odgodio glasovanje jer su mnogi senatori već kupili karte za let u Rim.

Papa Franjo će blaženu Mariju Ritu Lopes Pontes, poznatiju kao sestra Dulce, svetom proglasiti 13. listopada ove godine. Kanonizacija će se prenositi diljem zemlje, a brojni vjernici u Brazilu su odjurili u trgovine kako bi kupili suvenire povezane uz sestru Dulce.

Sestra Dulce je rođena 1914. godine na sjeveroistoku brazilske države Bahie. Odrasla je u dobrostojećoj obitelji, ali se vrlo rano posvetila brizi za beskućnike i bolesne. Bila je članica družbe Misionarki od Bezgrešnog začeća. Brojni brazilski katolici tvrde da su često susretali sestru Dulce kako u gradu Salvadoru, odjevena u bijelo-plavi habit, pruža ruke prema prolaznicima i traži pomoć za svoje siromahe.

Redovnica je zahvaljujući donacijama otvorila bolnicu, sirotište te dom za starije i nemoćne. U rodnom Brazilu je poznata kao “majka siromaha”. Godine 1988. je nominirana za Nobelovu nagradu. Preminula je 1992. godine u dobi od 77. godina. Na njezinom pogrebu se okupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi.

KT