Vatikan

Na svoj 82. rođendan Papa ugostio bolesnu djecu


Za svoj 82. rođendan 17. prosinca papa Franjo upriličio je rođendansko slavlja na kojemu je bila i rođendanska torta, a sudjelovala su djeca iz besplatne bolničke klinike u Vatikanu.

Slavlje je održano u dvorani Pavla VI. uoči nedjeljnoga Angelusa. Uz ostalo tu je bila „torta iznenađenja“ za papu Franju, čiji je rođendan u ponedjeljak, 17. prosinca. Zajedno s obiteljima oboljele djece, Papa je proveo oko sat vremena s mališanima koji primaju zdravstvenu skrb u Santa Marta pedijatrijskom dispanzeru u Vatikanu.

„Sretan sam što sam s vama. Želim vam svima sretan i čestit Božić! Puno vam hvala za ono što činite, uistinu!“, rekao je tom prigodom Sveti Otac i dodao: „I nadam se da ne postoji loša probava s ovako velikim kolačem“.

Na stolu gdje je stajao Papin kolač pisalo je: "Ne možemo se naviknuti na situacije poniženja i bijede koje nas okružuju. Kršćanin mora reagirati. "

Dispanzer Santa Marta, koji je utemeljen 2008., podupire Papa, Državno tajništvo, uprava Države Grada Vatikana te dobročinitelji i prijatelji. A ovo je već treći put kako je papa Franjo svoj rođendan slavio s mališanima koji koriste zdravstvene usluge ove ustanove.

KT