Papina poruka prigodom 30. koncerta Slovenskog Caritasa "Klic dobrote"


Prigodom 30. dobrotvornoga koncerta pod nazivom "Klic dobrote" - "Zov dobrote", kojega je 25. studenoga organizirao Slovenski Caritas, papa Franjo poslao je svoju poruku u kojoj je potaknuo na jedinstvo.

Voditelji: Bernarda Žarn i Jure Sešek

Voditelji: Bernarda Žarn i Jure Sešek

U poruci koju je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, Papa je najprije zahvalio Slovenskom Caritasu "na ovoj kulturnoj aktivnosti" u korist potrebitih.

"30 godina! Potrebno je strpljenje da bi se ovako išlo dalje. Molim za vas i želim vam dobar koncert. Neka ovogodišnji Klic dobrote bude korak naprijed; i također korak naprijed za jedinstvo Crkve i vašeg naroda. Gdje nema jedinstva, draga braćo i sestre, nema ni Duha Gospodnjeg. Gospodin uvijek traži jedinstvo, što ne znači jednolikost /uniformiranost. Ne. Svatko ima svoje osobine, svoju karizmu, vlastitu osobnost, ali uvijek u jedinstvu, s Duhom jedinstva. Ne bismo trebali biti sektaši, jedni protiv drugih; ne bismo trebali biti 'stranački' ljudi. Nitko", poručio je Sveti Otac poželjevši da ovaj koncert bude odraz jedinstva te udijelio svoj blagoslov i preporučio se u molitve.

Koncert je u srijedu, 25. studenog u 20 sati održan u Studiju 1, RTV Slovenija te se uživo mogao pratiti putem TV Slovenija te programa Radio Slovenija I. i Radija Ognjišče.

Voditelji su bili Bernarda Žarn i Jure Sešek, a nastupili su: Irena Vrčkovnik, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček i Gašper Rifelj.

U 2019. tijekom koncerta koji je bio namijenjen za pomoć obiteljima u potrebi prikupljeno je 152 240,00 EUR. Inače, novčanim sredstvima prikupljenima na ovim koncertima i pratećim pozivima Zova dobrote, više od 20 000 obitelji diljem Slovenije svake godine prima materijalnu pomoć. Ona će ove godine utoliko biti potrebnija zbog posljedica pandemije koronavirusa.

KT