Indija

Raikia: 13-godišnja djevojčica zbog karantene Gospi ponudila nacrtano cvijeće


U indijskom gradiću Raikia djevojčica Meghanjali Majhi koja zbog karantene nije mogla ubrati svježe, ponudila je nacrtano cvijeće kao znak pobožnosti Gospi u svibnju, marijanskom mjesecu.

Zbog karantene koja je uvedena kao mjera zaštite protiv širenja koronavirusa, Meghanjali Majhi nije uspjela prikupiti svježe cvijeće u šumi koje bi ponudila Mariji. Kako bi izrazila svoju pobožnost Djevici, odlučila je poslužiti se vlastitim umjetničkim umijećem i tako je slikala cvijeće na listovima papira. „Uvjerena sam da će Marija primiti moje cvijeće kao simbol moje predanosti i poštovanja“ kazala je djevojčica koja tim činom moli i za Marijin zagovor za prestanak padnemije.

Majhi smatra kako su krunica i molitva Mariji snažno oružje u borbi protiv virusa COVID-19. Ona je za AsiaNews kazala kako ju Gospa nadahnjuje da prema svima bude dobra i ljubazna. „Zahvaljujući njezinu zagovoru, dobrog sam zdravlja, mogu se školovati i ostvariti u životu“, rekla je.

Njezin rad privukao je pažnju i pobudio divljenje mnogih ljudi. „Ona je uzorna učenica s talentom za ples i pjevanje. Ponosna sam na kreativan način na koji je izrazila molitvu Mariji tijekom razdoblja karantene“, rekla je s. Maria Goretti Senapti, glavarica samostana Sv. Katarine u Raikiji i tajnica pridružene srednje škole koju djevojčica pohađa.

Život je za Meghanjali u prošlosti bio težak. Njena majka Santojini sjeća se njihovog bijega u džunglu tijekom protukršćanskog nasilja između 2007. i 2008. „Zahvaljujući Gospinoj intervenciji spasili smo se od napada hinduističkih fundamentalista na području Kandhmala“.

T.M.I., KT