Engleska

Seljanin će kupovati ribu i pomfrit za cijelu zajednicu svakog petka tijekom karantene


Anonimni muškarac želi pomoći ekonomiju svog sela tako što će redovito naručivati 171 obrok za svoje susjede tijekom karantene.

Foto: pub The Fox Inn

Foto: pub The Fox Inn

 

Misteriozni stanovnik Denchworth-a, sela u Oxfordshireu u Engleskoj, odlučio je pokušati spasiti svoj lokalni pub od razornog financijskog utjecaja karantene koja je u Engleskoj na snagu stupila prošlog tjedna uslijed epidemije koronavirusa.

Velikodušni stanovnik kontaktirao je vlasnika omiljenog lokalnog puba The Fox Inn, kako bi organizirao uslugu dostave ribe i pomfirta svakog petka navečer tijekom razdoblja karantene. „Rekao je da bi to želio raditi najmanje 12 tjedana“, za BBC je kazao vlasnik puba Stephan Davison.

Zanimljivo je da taj čovjek koji želi pomoći ne posjećuje često pub, ali ga vidi kao sastavni dio svoje zajednice. To je mjesto na kojem se seljani mogu okupljati i provoditi bezbrižne trenutke, a stariji mogu doći i biti s prijeko potrebnim društvom, prenosi Aleteia.

Taj dobročinitelj želi ostati anoniman. „On misli da ljudi poput njega, koji imaju sreće da budu u njegovoj situaciji, trebaju učiniti nešto za svoje zajednice, ako je to ikako moguće“, rekao je Davidson.

Nakon ovog čina dobrote, javili su se i volonteri koji bi isporučili dostave u skladu sa sigurnosnim propisima koje preporučuje Vlada.

Čini se kako će jedno praktično rješenje za pomoć malom poduzeću imati učinak na cijelo selo u ovom vremenu epidemije koronavirusa.

T.M.I., KT